Poletite s nama

Poletite s nama
. Završeno
Izloženi modeliviše od 40
Namjenjeno za sve uzraste

Poletite s nama

Tehnički muzej Nikola Tesla, izložbena dvorana
održano 12. listopada – 23. listopada 2021.

Organizatori:
Tehnički muzej Nikola Tesla (TMNT)
Modelarski aeroklub Trešnjevka
Zagrebački zrakoplovno-tehnički savez Rudolf Perešin

Modelarski aeroklub Trešnjevka u suradnji sa Zagrebačkim zrakoplovno-tehničkim savezom Rudolfa Perešina, Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ pod pokroviteljstvom Grada Zagreba - Gradski ured za obrazovanje, u periodu od 12. do 23. listopada 2021. organizirali su izložbu radio-kontroliranih zrakoplovnih modela. U sklopu izložbe biti će prezentirano više od 40 modela različitih tehničkih karakteristika i specifičnosti kojima se izdvajaju u različita područja zrakoplovstva.

Posjetitelji će moći vidjeti modele za osnovno školovanje i klizače veličine dlana kojima je počeo razvoj modelarstva, napredne natjecateljske model s rasponom krila preko 4 metra i modele na mlazni pogon čime izložba obuhvaća sve segmente zrakoplovnog modelarstva. Posjetitelji imaju priliku proučiti izgled i specifikacije modela civilnih i vojnih zrakoplova iz različitih povijesnih razdoblja. Na izložbi će biti izložene letjelice starosti i preko 70 godina kojima nas izlagači vraćaju na same početke avio modelarstva. Za usporedbu s njima posjetitelji će moći vidjeti skupinu najnovijih letjelica koje karakteriziraju tehnološka i mehanička rješenja kao što su klipni i mlazni motori te aeroprofili s mogućnostima različitih režima leta uključujući i akrobacije. Modeli su vlasništvo vrijednih modelara i MAK Trešnjevke koji svojim dugogodišnjim angažmanom rade na promicanju zrakoplovnog modelarstva i zrakoplovstva općenito.

Cilj izložbe je bio upoznavanje javnosti s radom, zanimljivostima i čarima zrakoplovnog modelarstva, te prezentiranje različitih izazova, mogućnosti i potencijala bavljenja ovim hobijem. Modelarstvo je do sada generiralo brojne konstruktore zrakoplova, aviomehaničare, pilote, kontrolore leta i ostale dionike zrakoplovne industrije koji svojom bezuvjetnom ljubavlju prema zrakoplovstvu svakodnevno rade na uključivanju novih zrakoplovaca u našu zajednicu i pomaganja u ostvarivanju modelarskih ciljeva i snova.

Slike

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Izvor
Tehnički muzej Nikola Tesla
Savska cesta 18, Zagreb
, 01/4844 050